_MG_4934

Paprika’s in de spotlights!

In ... in the spotlights! by Roos LeufkensLeave a Comment

Hier zie je een prachtige paprika uit mijn moestuintje. Ik vind de kleur prachtig en kan niet wachten tot ik er iets lekkers van ga maken!

De paprika is een heerlijke groente die we in verschillende kleuren eten. De meest bekende kleuren zijn geel, rood en groen, maar er zijn ook paarse, zwarte en witte paprika’s. De paprika is een populaire groente in Nederland en is het hele jaar door goed verkrijgbaar. De Nederlandse paprika groeit in kassen en kan ook van de vollegrond komen. Van de vollegrond is ze in de zomer klaar om te oogsten. De groene paprika wordt geoogst voordat hij rijp is en heeft daardoor een wat bittere smaak, als je de paprika verder zou laten rijpen zou deze eerst geel, oranje en dan rood worden. De oranje en de rode paprika’s zijn de zoetste paprika’s. De paprika is nauw verwant aan de chilipeper


Kopen, bewaren en bereiden

Let er bij de aankoop van een paprika op dat de schil gaaf is en geen beurze plekken vertoont. De paprika is goed in de koelkast te bewaren en blijft dan ongeveer 1 week goed. De paprika is een veelzijdige groente en kan zowel rauw als bereid gegeten worden.Als je paprika’s verwarmt dan worden ze wat zoeter dan wanneer je ze rauw eet. Geroosterde paprika heeft echt een heerlijke volle en zoete smaak.


Gezondheid

De paprika bevat erg veel vitamine C en A. Rode paprika bevat meer vitamine C en a dan de groene variant. Daarnaast bevat paprika kalium, vitamine B6 en foliumzuur. Een gezonde, lekkere en veelzijdige groente dus!


Zomervariaties met paprika

  • Kook spaghetti gaar. Bak intussen 3 soorten reepjes paprika met chilipeper enknoflook. Breng op smaak met fijn gesneden tijm, citroensap en olijfolie en serveer met de spaghetti en Parmezaanse kaas.
  • Maak gevulde paprika’s door de steelaanzet de zaden van de paprika te verwijderen. Maak een heerlijke couscous met munt, bosui, peterselie, tomaat, chili en fetakaas. Vul de paprika’s met dit mengsel en bestrooi ze met de fetakaas. Zet ze 20 minuten in de oven, die je hebt voorverwarmd op 180°C.

Title

Leave a Comment