Meat on Sunday, Lentestamppot

Lentestamppotje

In Recepten by adminLeave a Comment

benodigdheden

Kruimige aardappelen  800 gram
Verse spinazie  200 gram
Doperwten  300 gram
Rucola  100 gram
Knoflook  1 teentje
Rode ui  1 stuk
Limoen, sap en rasp  1 stuk
Walnoten  een handje vol
Munt blaadjes van 4 takjes
Roomboter  50 gram
Halfvolle melk  50 ml
Verse peper  naar smaak
Zeezout  naar smaak

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Doe ze in een pan en giet er water bij tot ze half onder staan. Voeg zout toe en kook de aardappelen met het deksel op de pan in ongeveer 15-20 minuten gaar. Stoom de spinazie, de doperwten en de knoflook de laatste 10 minuten mee, doe dit door een stoommandje op de pan aardappelen te zetten.

Meat on Sunday, aardappelken

Verhit al roerend de boter en melk in een steelpan tot het mengsel heet is. Giet de aardappels af en doe de gestoomde groenten en de rucola bij de aardappelen. Snipper de rode ui en doe deze bij de aardappelen. Pureer de aardappelen en groenten met een pureestamper. Voeg het hete melkmengsel toe en roer het snel glad. Breng op smaak met de munt, limoensap, limoenrasp, peper en zout. Bestrooi de stamppot met walnoten en serveer hem met een schijfje limoen.


RESTJES

Deze stamppot is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar. In de magnetron is hij goed op te warmen. Eet deze stamppot de volgende dag als bijgerecht en maak een lekkere ratatouille om erbij te serveren. Ook kun je een maaltijdsoep maken met de restjes van deze stamppot. Zet de stamppot op in ruim water en pureer de soep wanneer hij warm is. Proef de soep en breng hem eventueel nog op smaak et zeezout, munt, zwarte peper en chilipeper.

Title

Leave a Comment