P1100505

Fruit met overgebleven chocolade eieren

In Recepten by Roos Leufkens1 Comment

Je hebt vast nog een paar lekkere chocolade paaseieren in de kast die zijn overgebleven na de pasen. In dit recept komen ze nog erg goed van pas en ze maken dit gezonde fruitdessert heerlijk!

2 personen
5 minuten + 15 minuten oventijd

Benodigdheden

Peer (of ander fruit) 2 stuks
Chocolade paaseieren 5-6 stuks
Kaneel ½ theelepel

Bereiden

Dit gerecht is heerlijk met verschillende soorten fruit. We geven nu een optie voor peren, maar het kan ook heerlijk met bananen, ananas of andere vruchten waar je van houdt.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak ongeveer 4-5 inkepingen in de peren. Snijd de paaseieren klein. Bestrooi de inkepingen met kaneel en druk er daarna een stuk paasei in. Wikkel de peren in aluminiumfolie en leg ze in de voorverwarde oven. Na ongeveer 15 minuten zijn ze klaar, dan is de chocolade helemaal het fruit in gesmolten. Leg de peren in een dessertbakje en serveer ze. Smakelijk eten!

Restjes?

Dit is eigenlijk al een restjesgerecht, maar als je restjes hebt van dit restjesgerecht dan snij je de rest van de peer(of ander fruit) in stukjes en eet je het de volgende dag met vanille vla.

Title

Comments

  1. Kees Appelschiller

    Dit is echt een fantastisch idee. Zo kun je kinderen ook eens wat meer fruit laten eten. Chocolade is niet echt ongezond voor ze en zo kiezen ze wellicht sneller voor een lekker stuk fruit!

Leave a Comment