tagliatelle radijs

Tagliatelle met radijssaus

In Recepten by Roos LeufkensLeave a Comment

Annemiek Sluijters, tweedejaars student Food Design & Innovation,  heeft ook een lekker recept met radijs ontwikkeld, een zelfgemaalte tagliatelle met radijssaus.

Smakelijk!

Voor 2 personen
Benodigheden
2 eieren
200 gram pasta bloem
Peper en zout
250 gram radijs
150 gram slagroom ongezoet en ongeklopt
Peper en zout
50 gram hazelnoten
10 gram honing

Bereiden
Weeg de bloem af. Stort de bloem op een werkbank. Maar hierin een kuiltje. Strooi wat peper en zout op de bloem. Doe de eieren in het kuiltje.
Ga het mixen, zorg ervoor dat het eimengsel er beetje voor beetje het bloem bij de eieren doet. Uiteindelijk wordt het een soepel deeg.
Maak een platte plak van het deeg en wikkel het in folie en leg het in de koeling voor ongeveer 20 minuten.
Rol het pasta deeg uit met een pasta machine. Laat de pasta plakken even rusten maar zorg ervoor dat deze niet te droog worden. Bebloem ze goed. Leg de plakken op de werkbank.
Maak met een opzetstuk op de pastamachine mooie tagliatelle van de pasta plakken.

Maak de radijsjes schoon en snijd deze door vieren. Doe de radijsjes in een bak samen met de room, laat deze 5 minuten trekken. Tijdens deze 5 minuten kun je de hazelnoten roosteren, als deze een mooie bruine kleur hebben gekregen voeg je de honing toe. Laat het uitlekken en hard worden op bakpapier.
Crunch de hazelnoten als ze hard zijn in een vijzel. Doe de radijsjes en room in een koekenpan en laat deze warm worden. Dit wordt de saus. Garneer het bord met tagliatelle, radijssaus en gekarameliseerde hazelnoot.

Tip
Serveer de tagliatelle met een groene salade uit het seizoen, gebruik het loof van de radijsjes als basis voor de salade.

Restjes?
Het gerecht is ongeveer 3 dagen in de koelkast te bewaren.
Van de saus kun je de volgende dag ook een heerlijke soep maken. Meng de saus met bouillon, voeg naar smaak nog meer radijsjes en eventueel loof toe en pureer de soep. Serveer met de klein gemaakte hazelnoten en citroenrasp. Houd je pasta over? maak er de volgende dag een heerlijke pastasalade van.

Title

Leave a Comment